Mediatheek

Vergroot je kennis

Omdat we onze cursisten, graag verder kennis laten maken, met de Spaanse taal en cultuur, kun je als student van Instituto Horizontes materiaal lenen om die kennis verder te vergroten.

Onze Mediatheek bevat materiaal voor elk niveau, variërend van lees en stripboeken tot DVD’s / Blu-rays met (on)-bekende Spaanstalige films (met Nederlandse of Engelse ondertiteling).

Bekijk op onze leslocatie het aanbod en laat het even weten als je interesse hebt

Het eerste wat we tegenwoordig doen als we in de trein stappen, even alleen zitten in de kroeg, of moeten wachten op iemand, is het pakken van onze smart phone of tablet. We checken even snel het nieuws of het weer, posten iets op twitter of lezen op facebook wat onze vrienden op dat moment bezighoudt. Deze momentjes zijn natuurlijk ook uitermate geschikt om aan je Spaans te werken. Er zijn verschillende apps en links beschikbaar die je daarbij kunt gebruiken. Hieronder vind je een aantal (gratis) suggesties.

FAQ

Veel gestelde vragen

Zijn er kosten voor het lesmateriaal?
Tekst/werkboek(en) zijn niet bij de prijs inbegrepen, behalve bij de vakantiecursus. Je kunt de boeken via ons bestellen maar ook zelf aanschaffen. Extra materiaal voor de lessen zoals bv. oefeningen, teksten van liedjes, woordenlijsten etc. worden gratis uitgedeeld.
Waar en wanneer worden er lessen gegeven?
Wij bieden Privé- en Groepslessen. Privélessen zijn in onderling overleg met name overdag. Groepslessen zijn in de avonduren (zie schema). De lessen/cursussen worden in onze eigen lesruimte gegeven maar bij u thuis of op locatie zijn eventueel ook bespreekbaar (tegen meerprijs).
Ik heb al wat kennis van het Spaans, welk niveau heb ik?
Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend gesprek en met behulp van wat vragen en een korte test bepalen we je huidige niveau.
Hoe schrijf ik mij in?
Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend gesprek en samen bespreken we wat je wilt bereiken en de mogelijkheden die wij kunnen bieden.
Hoe lang zijn de lessen?
Groepslessen zijn 1.5 uur per keer. Privélessen zijn 1 of 1.5 uur. Uit ervaring weten we dat (eventueel) langere lessen niet goed werken en dus niet aan te raden zijn.
Hoeveel uur heb jij nodig om Spaans te leren?

Wil je Spaans leren? Bij Instituto Horizontes bieden we Spaanse lessen aan die zijn afgestemd op jouw tempo en behoeften. Elke leerder ontwikkelt zijn taalvaardigheid op een ander ritme en op een andere manier. Houd er echter rekening mee dat ‘vloeiend’ een subjectief begrip is, omdat iedereen een ander leertempo heeft en er verschillende factoren van invloed kunnen zijn (motivatie, leeftijd, zelfstudie, etc). Bij Instituto Horizontes helpen onze ervaren docenten je graag om je Spaanse taalvaardigheid te verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Waarom wordt er alleen maar Spaans gesproken tijdens de lessen?
Omdat wij ervan overtuigd zijn dat het aanleren van een vreemde taal alleen mogelijk is wanneer er wordt gecommuniceerd in de taal die men wil leren. De docentes spreken ook andere talen (Nederlands, Engels, etc.), dus wanneer het nodig is of wanneer een cursist daaraan behoefte heeft, kan hij daarop terugvallen.
Wie zijn de docentes?
Alle docentes hebben ervaring in het onderwijs en hebben tevens speciale cursussen gevolgd voor het geven van Spaans als vreemde taal. Het Spaans is de moedertaal van alle docentes van het instituto Horizontes. Voor de cursist is de docente degene met de nodige kennis en raad: met vragen en/of opmerkingen kun je altijd bij haar terecht.
Wat gebeurt er in de groepslessen?
Wat wij nastreven en stimuleren in onze groepslessen is een actieve deelname van de cursisten. Het converseren beperkt zich niet alleen tot een dialoog met de docente: door te werken in tweetallen of groepjes is er genoeg gelegenheid om te communiceren met verschillende gesprekspartners. Door deze dynamische aanpak worden er meer momenten gecreëerd waarop de cursist de taal actief gebruikt. Dat wil echter niet zeggen dat we ons alleen richten op de mondelinge interactie: we luisteren, lezen, schrijven, spelen . . . we doen alles wat nodig is om het Spaans op een gevarieerde, effectieve en leuke manier en in een aangename sfeer onder de knie te krijgen.
Welke methodiek wordt er toegepast?
De lesen van Instituto Horizontes zijn communicatief en didactisch. De lessen hebben als principe dat we de taal gebruiken om “iets te doen”: deze doelstelling zorgt ervoor dat er situaties gecreëerd worden waarin de taal op een meer reële manier gebruikt wordt. Een taal leren is niet alleen grammatica bestuderen, woordenlijsten uit je hoofd leren of artikelen vertalen. Het is leren om informatie, gedachten, meningen en ervaringen te begrijpen en te uiten. We leren om ons te redden uit verschillende alledaagse situaties en er komen ook verschillende technieken aan bod waarmee je leert hoe je moet leren.
Wat gebeurt er als ik een les mis?
De docente stuurt je per email het huiswerk. Houd er wel rekening mee dat aanwezigheid bij de lessen essentieel is om het beste uit de cursus te halen en dat het individuele werk dat je thuis doet slechts een deel vormt van de gehele cursus. Eventueel kun je een extra privéles boeken om de gemiste les in te halen.
Zijn er examens?
Er zijn geen examens aangezien onze studenten verschillende achtergronden en doelstellingen hebben. Wel proberen we de studiegroepen altijd zo gelijkwaardig mogelijk in te delen. Een taal leren vergt tijd: gedurende de cursus zal de docente je oefeningen geven over de behandelde stof, die je kunt gebruiken als evaluatie voor jezelf.
Hoe kan ik betalen?
Je kunt bij ons pinnen, contant betalen, via (bank)overschrijving (bankrekening 1708.06.006 t.n.v. Instituto Horizontes of met een creditcard (Klik hier voor de details). Je betaalt per cursus, per les of per vooruitbetaling van 10 lessen (met 10% korting)
Krijg ik na afloop een diploma?
Er is geen examen en dus ook geen diploma, wel kun je na afronden van een lesboek een certificaat krijgen met een indicatie van je huidige niveau.
Kan ik een factuur krijgen?
Lessen bij Instituto Horizontes vallen onder het BTW nultarief, je kunt uiteraard wel een factuur krijgen.

Neem contact op

Adresgegevens

Instituto Horizontes
Lagedijk 10A #8 (1e verdieping)
5705 BZ Helmond
Mobiel: 06-48566315
info@horizontes.nl

KvK: 54453771
Vestigingsnummer: 000024217174

BTW: NL002436794B45

Bank: NL48RABO0170806006 t.n.v. Instituto Horizontes

Share This