SIELE

Het SIELE-examen

     Er is een  nieuwe manier om je kennis van het Spaans met een officieel examen te certificeren, het SIELE. Hieronder lees je wat het precies inhoudt. Het SIELE-examen (Servicio Internacional de Evaluación de la Lengua Española) is een toets die onlangs is ontwikkeld. Net als bij TOEFL (Test of English as a Foreign Language) worden de taalvaardigheden van de cursist op digitale wijze getoetst. Met dit examen worden zowel de kennis van het vocabulaire en uitdrukkingen van de verschillende varianten van het Spaans geëvalueerd. Als referentie wordt het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader gebruikt vanaf niveau A1 tot en met niveau C1.

     Je kunt kiezen voor individuele examens die elke taalvaardigheid afzonderlijk toetsen, of voor een algemeen examen dat alle vier de taalvaardigheden evalueert: lees-, spreek-, schrijf- en luistervaardigheid.

     In tegenstelling tot het DELE Examen (Diploma’s van het Spaans als Vreemde Taal) is het geen examen dat je simpelweg wel of niet haalt. Er wordt niet alleen aangegeven of je het examen wel of niet hebt gehaald, je krijgt ook een score tussen de  0 en 1.000 punten (250 punten voor elke vaardigheid). Deze score geeft het niveau van jouw Spaans aan. Als je het examen hebt gehaald ontvang je een internationaal erkend certificaat dat twee jaar geldig is.

     Het SIELE examen is ook snel, omdat het digitaal is kunnen de resultaten binnen drie weken worden gegeven. Het is ook een zeer flexibele toets, want je beslist zelf wanneer je het examen wilt afleggen. Het is bovenal een examen voor alle varianten van het Spaans, zowel voor het Spaans dat in Spanje wordt gesproken als dat van Latijns-Amerika.  Het is dan ook niet verrassend dat het is ontwikkeld door de Universiteit Autónoma van México, het Instituto Cervantes, de Universiteit van Buenos Aires en de Universiteit van Salamanca.

     Met deze diploma´s openen vele deuren voor je en het kan doorslaggevend zijn voor je academische en professionele toekomst. Maak van deze gelegenheid gebruik en word één van de eersten met het SIELE certificaat.

Para registrarte, visita la página oficial de SIELE.

Si deseas hacer el examen en otra fecha que la publicada, por favor ponte en contacto con nosotros.

 

Share This