Cultuur

De Spaanse cultuur

Spaans (Spaans: español) of Castiliaans (Spaans: castellano) is een Romaanse taal en na Chinees en Engels de meest gesproken taal ter wereld. Voor 329 miljoen mensen is Spaans de moedertaal, terwijl nog eens 170 miljoen Spaans als tweede taal spreken. De historische oorsprong van de taal ligt in Spanje (“slechts” 46 miljoen mensen) maar de meeste sprekers wonen in Latijns-Amerika.

Ook op cultureel gebied groeit de interesse voor het Spaans. Denk maar eens aan de Spaanstalige literatuur, geschreven door inmiddels beroemde namen als de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez en de Chileense schrijfster Isabel Allende.

Andere Spaanstalige beroemdheden zijn de Penélope Cruz (Spanje, actrice), Pablo Picasso (Spanje, beeldhouwer/schilder) Antonio Banderas (Spanje, acteur), Jennifer Lopez (Puerto Rico/USA, zangeres/actrice), Shakira (Colombia, zangeres), Enrique Iglesias (Spanje, zanger), Juanes (Colombia, zanger), Gloria Estefan (Cuba/USA, zangeres) en Rikcy Martin (Puerto Rico)

Spaans is een mooie taal

Natuurlijk is het erg leuk om Spaans te kunnen spreken en te verstaan tijdens de vakantie in Spanje of Zuid Amerika. En met het vervagen van grenzen en de ‘internationalisering’ van de wereld, is het beheersen van zo’n grote taal altijd handig. Spaans is een mooie taal die relatief eenvoudig te leren is.

Activiteiten

Een Spaans/Latijns-Amerikaans tintje

Tijdens de lessen komt niet alleen de taal, maar ook de cultuur aan bod. Ook buiten de lessen is het leuk om met de Spaanse taal en cultuur bezig te zijn, bijvoorbeeld door samen naar een film te kijken of ergens gezellig tapas te gaan eten. Bij Instituto Horizontes organiseren we regelmatig een extra activiteit waar je aan mee kunt doen.

Activiteiten die georganiseerd (gaan) worden zijn bijvoorbeeld:

 • Tapas workshop om zelf tapas te maken
 • Samen naar een Spaanstalige film kijken
 • Spaanse / Latijns-Amerikaanse dag of spelletjesavond
 • Samen uit eten, bijvoorbeeld bij een tapasrestaurant
 • Uitwisseling tussen Spaans en Nederlandstaligen
 • Spaanse / Latijns-Amerikaanse wijnen (leren) proeven
 • Lezingen over Spanje / Latijns-Amerika

Lang weekend Spanje

Jaarlijks organiseerd Instituto Horizontes een lang weekend in Spanje voor (ex)studenten (en hun partner) om lekker te relaxen en zijn of haar Spaans te oefenen.

Bekijk de plaatsen die we tot nu toe bezocht hebben in ons activiteitenblog of volg ons op de social media kanalen! 

Taalschool

Spaans leren in Spanje

Instituto Horizontes is een samenwerking aangegaan met een goede taalschool in Spanje met vestigingen in Madrid, Barcelona, Valencia, Granada, Sevilla en Alicante (andere steden in Spanje of andere landen op aanvraag). Dit betekent dat studenten nu ook de mogelijkheid hebben een intensieve cursus te volgen in Spanje zodat het Spaans ook direct in praktijk gebracht kan worden.
Belangrijk te weten is dat deze taalschool uitermate geschikt is voor alle leeftijden en niet zoals zoveel taalscholen zich alleen richt op jonge studenten. Lessen worden op dezelfde manier als bij Instituto Horizontes gegeven; dus in kleine groepjes, in een moderne locatie. De taalschool maakt gebruik van prisma. Boeken zijn bij de prijs inbegrepen.
De hoofdvestiging van de taalschool ligt vlakbij metrostation Bilbao, aan de rand van het toeristische centrum van Madrid. Een team van ervaren, goed opgeleidde en enthousiaste docenten wil je graag helpen Spaans te leren. Er is een lounge aanwezig met een aantal computers, kranten en een school-bibliotheek waar je boeken en films kunt lenen.
Elke cursist krijgt een persoonlijk advies over zijn/haar niveau. De verschillende cursussen beginnen elke maandag. (behalve voor absoluut beginners op vastgestelde data)
Het is ook mogelijk vervoer naar Madrid (vliegtuig of eventueel trein) te boeken en ook is er de mogelijkheid een accommodatie in de nabijheid van de school te boeken, zoals een kamer bij een Spaanse familie, een appartement, een pension of een hotel.

Prijsindicaties

Hierbij wat prijsindicaties bij boeking via Instituto Horizontes voor de taalschool in Madrid:inclusief: lessen, boeken, diploma, internet, bibliotheek, activteiten programma
exclusief: inschrijvingskosten (€ 45), accommodatie, vervoer naar Madrid en eventuele extra’s

Uren groepsles per weekPrijs
10 uren € 90,00
20 uren € 150,00
25 uren € 215,00
20 uren + 5 uur privéles€ 280,00
20 uren + 10 uur privéles€ 410,00

Interesse? Neem even contact op:
Telefoon: 06-48566315 of per email: taalschool@horizontes.nl

Lang weekend

Spaans oefenen in Spanje

Jaarlijks organiseerd Instituto Horizontes een lang weekend in Spanje:
•Bedoeld voor (ex)studenten van Instituto Horizontes met hun partners
•Dit lang weekend wordt, in principe, gepland het weekend voor of na pasen

Dit lang weekend biedt (ex)studenten (en hun partner) de mogelijkheid biedt om:

 • Gedurende onze trip zijn of haar Spaans te oefenen
 • Met verschillende Spanjaarden te communiceren.
 • De plaats(en), die we gaan bezoeken, beter te leren kennen.
 • Zich een klein beetje een Spanjaard te voelen.
 • Uiteraard ook te relaxen….

Meer info

Voor meer informatie met betrekking tot het programma en de prijzen neem even contact op.

Neem contact op

Adresgegevens

Instituto Horizontes
Lagedijk 10A #8 (1e verdieping)
5705 BZ Helmond
Mobiel: 06-48566315
info@horizontes.nl

KvK: 54453771
Vestigingsnummer: 000024217174

BTW: NL002436794B45

Bank: NL48RABO0170806006 t.n.v. Instituto Horizontes

Share This